Izgalmas Témák és Cikkek

Izgalmas Témák és Cikkek

Napelem rendszer fűtésre - Mik a lehetőségeink?

2018. március 07. - Erdős Emil

A napelem rendszer fűtésre kiépítése hazánkban is egyre elterjedtebbek, mivel így energiát takarítunk meg, ezáltal pedig költségeinket teljesen a minimumra, vagy akár nullára csökkenthetjük. Kezdetekben anyagilag rendkívül megterhelő ez a befektetés, viszont bizonyos idő elteltével megéri, hiszen megtérül az ára.

napelem_rendszer_futesre.jpg

A nepelem rendszer fűtésre is használható?

A napelem és a napkollektor is alkalmas fűtésre, viszont a kettő nem ugyanaz. A napelem villamos energiát termel a napkollektor pedig meleg vizet. A kollektor segítségével fűthetünk padlófűtéssel és radiátorral, a napelem rendszer pedig a napenergia felhasználásával megtermeli a szükséges villamos energia mennyiséget, amit lehetőségünk van felhasználni az ehhez nélkülözhetetlen rendszer kiépítésének segítségével, ami tárolja az erőforrásokat. Variálhatjuk elektromos padlófűtéssel, elektromos kazánnal, infra panelekkel és egyéb falfűtésű technológiával.

Melyik a leggazdaságosabb megoldás, ha napelem rendszer fűtésre a célunk?

A legjobbnak az bizonyul, ha a napelemes rendszert kombináljuk infra panelekkel. Ez a leggazdaságosabb fűtési megoldás, ami nem igényel tüzelőanyagot, nincs szénmonoxid veszély, nem keletkezik füst, egyszerű, hosszú ideig működik hibátlanul, akár 40 évig is, tehát nem indokol karbantartási munkálatokat.

Nagyon rövid időn belül, ahogy bekapcsoljuk azonnal kezdetét veszi a hőátadás, és pillanatok alatt elindul a fűtés. Ha úgy érezzük elég volt, kikapcsoljuk és azonnal leáll. Ennek köszönhető, hogy egyáltalán nem pazarolja az energiát. Nem kell megvárnunk a csövek felmelegedését, ami elég hosszadalmas, valamint a fűtőtestek átmelegítésének ideje is kiesik.

Honnan szerezzük ne a napelem rendszert, ha fűtésre is szeretnénk használni?

Garantált, hogy a napelem rendszer fűtésre is rendkívül energiatakarékos, illetve környezetbarát megoldást nyújt, csak úgy, mint más problémára!

A napelem rendszerek telepítése egyáltalán nem bonyolult, mindössze néhány cserép elmozdítására van szükség, és a túlterheléstől is felesleges tartanunk, hiszen nem okoznak túl nagy többletterhelést. A legkisebb fényviszonyok is elegendőek ahhoz, hogy működésbe lépjenek, de a legjobban tiszta időben, derékszögben érkező fénysugarak mellett termelik az energiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://izgalmastemak.blog.hu/api/trackback/id/tr2213722544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása