Izgalmas Témák és Cikkek

Izgalmas Témák és Cikkek

Miért vásároljunk használt gamer gépet?

2018. szeptember 26. - Erdős Emil

2017-ben a számítógépes játékok tekintetében számos technológiai, grafikai újításnak lehettünk a szemtanúi. Manapság a fejlesztések egyre gyorsabb ütemben haladnak előre, aminek a következménye, hogy jócskán erősebb specifikációjú gépek szükségesek ahhoz, hogy igazán kiélvezzük a programok adta lehetőségeket. Számtalan asztali számítógép tökéletes megoldást nyújt a problémára, de mi a helyzet azzal a réteggel, akik nem szívesen mondanak le a mobilitásról? Ők azok, akik „kockulás” szempontjából is inkább a hordozható gamer gépeknél teszik le a voksukat. Egy teljesen újonnan vásárolt gamer laptop anyagilag nagyon megterhelő, általában 250.000 forintnál kezdődik az ára. Ha anyagilag nem engedhetjük meg magunknak, tökéletes megoldás alaposan szemügyre venni a használt gamer gépek piacát.

gaming-pc-3.jpg

 

Mire érdemes odafigyelni használt gamer gépek vásárlásakor?

 

Három fő szempontot mindenképp vegyünk figyelembe, ha kifejezetten játékra fogjuk használni. A leglényegesebb, hogy a használt gamer gépbe legyen egy dedikált videókártya, azaz GPU. Elsősorban olyan számításokat végez, ami elengedhetetlen a bonyolult grafikai megjelenítésekhez, ezzel leveszi a terhet a processzorról is (CPU), ami a grafikai számítások mellet még megannyi adatot dolgoz fel.

Az egyre összetettebb programoknak köszönhetően, jóval erősebb egységekre van szükség, (magyarul: magasabb legyen a számításkapacítás).

A vásárláskor mindenképp figyeljünk arra, hogy a kiszemelt használt gamer gép minimum egy Intel Core-i5-ös CPU-val és legalább egy GTX 870M jelölésű dedikált videókártyával rendelkezzen.

Jelentős szerepe van a memóriának is (RAM). Jellemzően elegendő belőle a 8 GB, de sokkal jobban megéri egy 12 GB-os. Lehetőleg SSD-vel ellátott használt gamer gépet válasszunk, így gyorsabban fognak betölteni a programok, mivel az SSD nem rendelkezik mozgó alkatrésszel.

Ezeket a pontokat figyelembe véve, garantált játékélményre számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://izgalmastemak.blog.hu/api/trackback/id/tr8014264867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása