Izgalmas Témák és Cikkek

Izgalmas Témák és Cikkek

Miért fontos a rendszeres olajcsere?

2022. március 24. - Erdős Emil

Az autó élettartama akkor növelhető, ha az olaj cseréje rendszeresen el van végezve. Ennek a pontos időpontját meghatározza a megtett kilométerek száma. Sajnos napjainkban sok tulajdonos feledkezik meg az olajcseréről vagy nem foglalkoznak vele, pedig így nagyobb károk keletkezhetnek. A motorolaj kora is lényeges szempont, fontos tudni, hogy az oxidációs folyamat nyugalmi állapotban is bekövetkezik.

motorolaj

Amennyiben az olajcsere nem időben történik meg, rosszabbodhat a gépkocsi állapota, így magasabb javítási költségekre számíthatunk. Önmagában az olajcsere nem drága, éppen ezért célszerű a cserére ügyelnünk, ezáltal kiküszöbölhetőek a felesleges kiadások.

Igyekezzünk elkerülni a gyanúsan olcsó motorolaj megvásárlását, ugyanis ezek a típusúak valószínűleg silány minőséget képviselnek. Az effajta motorolajok szintén képesek károkat okozni, tehát ha bizonytalanok vagyunk az adott típust illetően, okvetlen kérjük ki szakember véleményét. Az autószerelők pontosan tudják, hogy a motor teljesítményéhez melyik motorolaj bizonyulhat a legideálisabbnak.

Azoknál a gépjárműveknél, amelyek sokszor tesznek meg rövidebb utakat egy városban, gyakrabban szükséges elvégeztetni a cserét, de még a vezetési stílus is befolyásolja az olaj elöregedésének az idejét. Ne felejtsük el, hogy különböző motorolaj adalékokkal a motor élettartamát és teljesítményét is javíthatjuk!

Ez történhet, ha nem kerül sor a cserére…

Kialakulhat lerakódás, amely hatására rosszabbá válik a teljesítmény és a káros anyag kibocsájtás is magasabb lesz. A kopástól a motor szintén meghibásodhat vagy akár olajellátási problémák is előjöhetnek. Arról nem beszélve, hogy nő az üzemanyag fogyasztás is.

A bejegyzés trackback címe:

https://izgalmastemak.blog.hu/api/trackback/id/tr3117788738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása